Veiligheid kunstgras

//Veiligheid kunstgras
Veiligheid kunstgras2017-03-28T10:03:34+00:00

Veiligheid kunstgras

Veiligheid kunstgras is voor Royal Grass minstens zo belangrijk als de kwaliteit en natuurgetrouwheid van de producten. Daarom worden alle Royal Grass kunstgrassoorten regelmatig zorgvuldig getest. Uit al deze tests is gebleken dat Royal Grass kunstgras volledig veilig is.

Door berichten in de media ligt de veiligheid kunstgras -terecht – onder een vergrootglas. Wetenschappers stelden in het najaar van 2016 vast dat sporten op kunstgras gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Volgens de onderzoekers is niet het kunstgras zelf maar het rubbergranulaat, dat bij veel kunstgrassportvelden wordt gebruikt als opvulling tussen de grasvezels, schadelijk. De rubber korrels worden verkregen uit gebruikte autobanden en zouden een te hoge hoeveelheden zink, lood en andere schadelijke stoffen bevatten.

Veiligheid kunstgras van Royal Grass®?

Royal Grass maakt nooit gebruik van rubbergranulaat als invulmateriaal. Het kunstgras wordt enkel ingestrooid met natuurlijk zand, indien nodig.

Sinds Royal Grass haar kunstgras in 2003 op de markt bracht, heeft het veiligheid hoog in het vaandel staan. Op verzoek van Royal Grass heeft TNO al in 2004 haar verschillende kunstgrassen geïnspecteerd. Alle producten zijn getest volgens de EN71-3 norm. Dit is de Europese norm die ook wordt gebruikt voor speelgoed en wordt beschouwd als een van de strengste normen op het gebied van veiligheid. Alle Royal Grass kunstgrassen hebben deze testen glansrijk doorstaan.

Gegarandeerd veilig

Naar aanleiding van de discussie over veiligheid kunstgras heeft Royal Grass al haar producten in 2016 opnieuw laten onderzoeken. In de tests werd bevestigd wat men eigenlijk al wist: Royal Grass kunstgras voldoet aan de strengste Europese normen en is honderd procent veilig.